Kinesitherapie

Kinesitherapie wordt steeds uitgevoerd op voorschrift van de geneesheer. De terugbetaling van het ziekenfonds hangt af van de pathologische situatie waarin u zich bevindt en van de geldende conventie tussen de kinesitherapeuten en het ziekenfonds.

Algemene revalidatie

Na sporttrauma's, algemene trauma's en postoperatief. De kinesitherapie behandeling bestaat zowel uit een manuele behandeling als uit gerichte oefentherapie.


Rugrevalidatie

Na chirurgische ingrepen van de rug, chronische of acute rugklachten. Wij zijn er van overtuigd dat de combinatie van osteopatische behandelingen en rugrevalidatie, houdingscorrectie, proprioceptieve reŽducatie en aanpassing van de dagelijkse activiteiten en gewoonten een veel beter resultaat voor de patiŽnt meebrengt dan ťťn van deze factoren op zich.


Neurologische revalidatie

Na C.V.A., T.I.A., Parkinson, Parkisonisme, Alzheimer, trauma's thv het ruggenmerg, neurologische evolutieve aandoeningen, e.a..


Respiratoire kinesitherapie

Ademhalingstherapie bij ondermeer infecties van de luchtwegen ( bronchitis, bronchiolitis, pneumonie, ...), allergie, astma, mucoviscidose, e.a ... Dit zowel bij kinderen als bij volwassenen.


Pre- en postnatale kinesitherapie

Zwangerschapsbegeleiding voor en na de bevalling.


Pelvische reŽducatie

Bij bekkenbodem problematiek.